Skip to main content

Update:
A Meta platformjai a tegnapi napon, 2024.03.05-én leálltak és többszáz ezren jelezték, hogy nem tudnak belépni. A probléma körülbelül 1,5-2 órán keresztül állt fenn és negyed 6 környékén már mindenkit visszaengedett a platformra. A jelenség azonban nem múlt el nyom nélkül, ugyanis azokat, akik megváltoztatták a jelszavukat, vagy akiktől kétlépcsős azonosítást kér a rendszer, továbbra sem tudnak belépni a Facebook-felületre, mert hibát jelez a platform, de olyan esetről is írnak a Downdetector oldalon, ahol még a kódot sem küldi ki a Meta. Ez jelenleg többszáz embert érint. A Meta szerint azonban minden rendben, Andy Stone azt nyilatkozta helyreállították a hibát.

Teljes leállás a Facebook, Messenger, Instagram és a Threads felületeken 2024. március 5-én

Délután fél 5 környékén többen azt tapasztalhatták, hogy kijelentkeztette őket a Facebook és Messenger felület, egy olyan indokkal, hogy „Lejárt a munkamenet. Kérjük jelentkezzen be újra!”. Ezt követően a felhasználók nem tudtak bejelentkezni, az új jelszavak igénylése sem működött a felületen. Ha valaki megpróbálta beírni a kétlépcsős azonosításhoz szükséges – e-mailben vagy sms-ben kapott – kódot, akkor problémát jelzett a rendszer, pontosabban egy olyan üzenet várta a felhasználókat, hogy: „Sorry something went wrong”.

Ezidáig több mint félmillióan jelezték a hibát a Facebook-kal kapcsolatban, különféle platformokon, és több, mint 40 ezren az Instagram vonatkozásában. Problémák voltak ezen túl a Messenger, a Threads felületein is.

A teljes leállással kapcsolatban, a Meta-központ szóvivője Andy Stone annyit közölt, hogy tudnak a leállásról és dolgoznak a hiba elhárításán.

Andy Stone annyit közölt, dolgoznak a hiba elhárításán